Despre Prospero
Nu suntem perfecti, dar incercam sa facem ce trebuie.
Prospero este o brutarie-cofetarie artizanala din Timisoara. Brutaria Prospero si laboratorul de cofetarie sunt amplasate in Parcul Industrial din Calea Torontalului dar produsele ajung la clienti in fiecare zi proaspete prin cele 19 magazine de prezentare din oras, cu ajutorul colegilor din echipele de vanzari de pe fiecare magazin in parte.
Am ales sa lucram cu responsabilitate, cu ingrediente naturale, fara scurtaturi nesanatoase, premixuri, aditivi, potentiatori de gust si alte ingrediente moderne care garanteaza in ziua de azi uniformitatea produselor, rapiditate in proces si scad sansele de eroare. Intr-o lume a vitezei si a automatizarii noi facem paine cu mainile si cu rabdare. O lasam indelung la dospit pentru a isi dezvolta aromele, luam fiecare bucata in mana, o cantarim, apoi o modelam si iar o lasam la odihna.
Ne dorim o lume mai sanatoasa, mai frumoasa si mai curata. Producem natural pentru un prezent mai delicios si mai sanatos, pentru un viitor mai sanatos pentru noi si pentru generatiile urmatoare. Suntem o companie mica cu vise mari, bazata pe oameni care cred in ceea ce fac si vor sa faca o diferenta prin munca lor.
Ce producem ?
Brutarul Prospero este de treaba si regizeaza 30 de sortimente de paini artizanale cu maia naturala : unele sortimente fara drojdie comerciala, restul cu procent mult redus de drojdie comerciala. Privilegiem procesul si beneficiile pe care le aduce fermentarea din punct de vedere al sanatatii consumatorului. Credem cu tarie ca #paineaconteaza si o paine corecta (ingrediente adevarate, proces natural de dospire si fermentare) sta la baza unei alimentatii sanatoase.
Lucram cu maia naturala crescuta si hranita la noi in brutarie, fara amelioratori, conservanti, coloranti, mixuri, fara maiele cumparate.
Patiserie si cofetarie cu unt si frisca animala. Cozonaci cu unt si nuca adevarata, biscuiti fara gluten, crackers cu seminte, cautam ca fiecare ingredient sa aiba o valoare adaugata pentru organism. In cofetarie aplicam aceleasi principii pe care le avem si in brutarie : ingrediente adevarate, fara scurtaturi nesanatoase. Dobosul nostru (40 de straturi, fara a mai socoti si capacul de caramel) face istorie alaturi de torturi consacrate la Prospero Delicii : tort de bezea cu nuci, Nina cake, gama de cheese-cake-uri sau tortul Ciocolatos (3 tipuri de ciocolata intr-un singur tort).
Inghetata adevarata, cu unt, smantana, fructe adevarate. Intotdeauna fara artificii. 🙂